- Consell de Col·legis d'Infermeres i Infermers de Catalunya - https://www.consellinfermeres.cat -

Mª Dolors Llorens Basses – CV

DOLORS LLORENS BASSES

 

Diplomada en Infermeria per UNED. Postgrau d’anestèsia i Reanimació per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau de Qualitat Assistencial  per la Fundació Avedis Donavediam. Màster en Direcció i Administració d’institucions Sanitàries  per la Universitat Autònoma de Barcelona. Postgrau de gestió clínica Universitat Pompeu i Fabra. Direcció per processos ESADE.

 

Ha treballat com a Supervisora, Cap d’àrea i Directora d’infermeria en el Consorci Hospitalari Parc Tauli de Sabadell des del 1982 al 1993, Directora d’infermeria del Hospital de Sant Pau des del 1993 al 2005 i Directora d’infermeria de la Xarxa Assistencial Althaia de Manresa des del 2005 al 2015.

 

A nivell de la recerca, és coautora d’algunes publicacions en revistes científiques, i ha realitzat nombroses ponències i comunicacions  en Jornades i Congressos, participant també en taules rodones.

 

Ha estat membre de la Comissió qualificadora de la prova selectiva per a les places de formació especialitzada d’Infermeria. Ministerio de Sanidad y Consumo des del 2002 al 2004; membre de la Consell Tècnic Assessor d’infermeria de la Unió Catalana d’Hospitals (UCH) fins 2015 i membre de la Comissió d’exercici professional del Consell de la professió infermera de Catalunya en representació de la UCH des de el inici fins 2015.

 

Ha coordinat el document Indicadors d’avaluació de les cures infermeres del Consell de la Professió Infermera de Catalunya, publicat pel departament de Salut el 2014.

 

Les seves línies de treball  durant aquets anys han estat; Professionalització de les infermeres amb la finalitat de promoure l’excel·lència en les cures. Utilització d’una metodologia de treball de resolució de problemes emmarcat en un model de cures. Plans de qualitat per cada àrea. Desenvolupament dels professionals infermers a traves d’un sistema de promoció professional a l’any 1995, el primer de tot Estat Espanyol. Implantar la figura d’infermera referent per malalt a les unitats d’hospitalització.

 

Des de el 2015 està jubilada.